Γενικά & Τεχνικά χαρακτηριστικά κτιρίου

Το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μετεώρων του Δήμου Πολίχνης, στην συμβολή των οδών Αττάλου 30 και Καλλιθέας.
Η περιοχή βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα και ψηλότερα σημεία της Θεσσαλονίκης,σε απόσταση αναπνοής από την περιφερειακή οδό.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο κτίριο, βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα και πλεονεκτικότερα σημεία καθώς βρίσκεται μπροστά στην οδό Αττάλου, συνολικού πλάτους 18μ και στην οδό Καλλιθέας, συνολικού πλάτους 24μ.
Επιπλέον το ίδιο το οικόπεδο παρουσιάζει αξιοσημείωτη υψομετρική διαφορά από το άνω όριο μέχρι το κάτω 4,5μ, ενώ σε σχέση με την οδό Γραννικού, παράλληλη της οδού Αττάλου, η διαφορά ξεπερνά τα 7,5μ πράγμα που διασφαλίζει ότι η απίστευτη θέα που προσφέρουν τα διαμερίσματα των τελευταίων ορόφων θα μείνει αμετάβλητη για πάντα.
Επιπροσθέτως το κτίριο βρίσκεται πραγματικά δίπλα σε σχολεία,πάρκα,σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και άλλα καταστήματα.

Όσον αφορά την κατασκευή της οικοδομής, όπως παρατηρείτε, είναι εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και έχει δοθεί σημασία σε κάθε λεπτομέρεια του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, ώστε το αποτέλεσμα να είναι μοναδικό. Στην ουσία το κτίριο έχει τρεις κύριες όψεις, γεγονός που συνετέλεσε στα εξής δεδομένα:

α) το κάθε διαμέρισμα είναι διαμπερές ή γωνιακό με τρεις όψεις
β) το κάθε διαμέρισμα έχει μεγάλη ανοιχτωσιά ασχέτως ορόφου λόγω του μεγάλου πλάτους των δρόμων
γ) το κάθε δωμάτιο διαθέτει μπαλκόνι
δ) το κάθε λουτρό είναι αεριζόμενο

Επιπλέον η συνολική όψη της οικοδομής έχει επιμεληθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αντανακλά ένα πραγματικά αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα περισσότερα σημεία των κυρίων όψεων θα είναι επενδεδυμένα είτε με μάρμαρα, είτε με ειδικά τουβλάκια επενδύσεως.

Τα εξωτερικά κουφώματα θα είναι γερμανικά, συνθετικά, βαρέως τύπου έγχρωμα (χρώματος ανθρακί). Τα κάγκελα των εξωστών θα είναι όλα κατασκευασμένα σε συνδυασμό με ενισχυμένα κρύσταλλα τρίπλεξ.

Αλλά και στους εσωτερικούς χώρους της οικοδομής δεν έχει γίνει καμία υποχώρηση όσον αφορά την ποιότητα και λεπτομέρεια κατασκευής. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια στοιχεία που αφορούν είτε τους κοινόχρηστους χώρους, είτε τα διαμερίσματα ξεχωριστά:

α) Εγκατάσταση ταχύτατου ανελκυστήρα 9 στάσεων, ταχύτητας 1 m/s με inverter για
εξοικονόμηση έως και 45% στην κατανάλωση ρεύματος με στάσεις στο Ά υπόγειο που βρίσκονται οι αποθηκευτικοί χώροι και στο ΄Β υπόγειο όπου προορίζεται για χώρους στάθμευσης.
β) Τοποθέτηση ιταλικών θωρακισμένων πορτών και εσωτερικών πορτών της εταιρίας ΠΛΑΙΣΙΟ.
γ) Εγκατάσταση κεντρικής κεραίας και τηλεφώνου σε όλα τα δωμάτια των διαμερισμάτων.
δ) Εγκατάσταση δορυφορικής τηλεόρασης σε όλα τα διαμερίσματα.
ε) Εγκατάσταση θυροτηλεόρασης FERMAX σε όλα τα διαμερίσματα. Επιπλέον στην είσοδο της οικοδομής θα υπάρχει ειδικό σύστημα access control για την πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο με ειδική κάρτα.
ζ) Εγκατάσταση επιπλέον κυκλώματος ασφαλείας στην πυλωτή της οικοδομής, με την τοποθέτηση 2 καμερών, χάρης στις οποίες οι ένοικοι της οικοδομής θα είναι σε θέση να παρακολουθούν την πυλωτή και την είσοδο της οικοδομής 24 ώρες το 24ωρο από τις τηλεοράσεις τους.
η) Προεγκατάσταση συναγερμού.
θ) Το σύστημα θέρμανσης θα αποτελείται από θερμιδομέτρηση.Επιπλέον σε κάθε διαμέρισμα θα υπάρχει ολοκληρωμένη ατομική προεγκατάσταση φυσικού αερίου.
ι) Σε κάθε διαμέρισμα θα υπάρχει γραμμή ηλιακού θερμοσίφωνα.
κ) Σε κάθε μεγάλο διαμέρισμα τριών δωματίων θα εγκατασταθεί τζάκι η καπνοδόχος του οποίου θα αποτελείται από ανοξείδωτο χάλυβα (inox).
λ) Τοποθέτηση ιταλικής κουζίνας από την εταιρία ΠΛΑΙΣΙΟ.
μ) Όλα τα εσωτερικά δάπεδα των διαμερισμάτων, καθώς και τα λουτρά ή τα WC θα επενδυθούν με πλακάκια Ά ποιότητος, ευρωπαικά ή ελληνικά.
ν) Υπάρχει δυνατότητα επιλογής θέσης στάθμευσης στην πυλωτή ή στο κλειστό υπόγειο πάρκινγκ της οικοδομής όπου θα φθάνει ο ανελκυστήρας.